Sundbybergs bibliotek

De är väldigt trevliga här i Sumpan. Nu sitter jag på biblan. Tangenterna är tröga, men det är bra jag får fingermuskler. Jag har letat efter Willys i en timme och nu fick jag höra att det ligger i Rissne. I RISSNE! Vad oförskämt. Ska jag orka åka dit? 
 
Förresten så är det gratis att få bibliotekskort här. Det är helt lovely! Kom hit och gå på biblioteket. Over and out!

Rätt ska vara rätt.

Jag vet att förra inlägget var lite bittert. Nu ska jag berätta att jag har kokat kaffe och fikat och varit lycklig. Jag och mamman var på prommis i Nyckelviken och nu ska hon gå till Nacka Forum (eller Forum Nacka). Där ska hon köpa sushi. För att göra mig lycklig. Jag fick vitaminer av henne idag. Vitaminer för vegeterianer. Det tycker jag är lite coolt.

image47
Såhär satt jag och posade i nyckelviken för ett år sedan. Vattenskalle.

Den långa vandringen.

Idag flyttar jag hemifrån. Jag tänker att det ska vara en sånhär dag när man är lycklig och någon har köpt med sig fika och man kokar kaffe. Men jag är ensam hemma, går i tvättstugan, har varit på banken och på posten (vuxenpoäng!) och så packar jag. Packar kappsäcken.

Jag flyttar från ett berg till ett annat. Det tycker jag är trevligt. Berg - berg. Igår var jag med en brud som heter Berg. Och en annan som heter Floyd. De sa till mig att vi skulle discobowla. Sen ändrade de till biljard. I slutändan blev det så att istället för att sporta järnet så åt jag två efterrätter. Det kommer jag inte ha råd med i fortsättningen. Bara renmjölk. Inget samebidrag...

image41image43image44
Amanfar, Sulan och Floyd på Dolce.

Denise gammal och grå.

image39

Så blev det dags även för Sulan att bli 19 år. I skrivande stund är hon 19 år och en vecka. Tiden går fort.


Sulan och Floyd, toppen på snoppen gör susen på tårtan.

Vem är du, vem är jag? Levande charader...

Amanda
Jag är bara nitton år, och har skrattrynkor. När jag skrattar.


Här är jag när jag är femton, sexton, sjutton, arton och nitton år. 

               
Jag ska bli skådespelerska. Jodå, visst ska jag det. Jag har faktiskt spelat både nazist och norsk drake. Annars så bakar jag goda kakor och lagar vegomat.

Den 21 oktober åker jag ifrån trötta Sverige.  Jodå. Det blir toppen.


Ruslana
Ruslana har hängt med sen jag var 15 ungefär. Hon är lite galen. Allt hon gör är lite galet. Hon har till och med ett galet ärr.


Ärret                           Pride                    Medis                         Hemligt                    Slutskivan

Ärret sitter på mitt knä och är från när Ruslana slogs med ett lejon som anföll under en zebrajakt i södra Uganda. På kvällen grillade de och åt lejonet, alla fick smaka. Som en symbol frystorkades lejonets penis och Ruslana har den alltid i en läderrem runt halsen. I lejonets penis hämtar hon styrka.


Polare

Jag har världens skönaste vänner. Vissa är skönare. Vissa är vackersköna. Alla är sköna att ta på. Följande är sköna att se på. Resten är inte det.



Från vänster: Floyd, Knatchie, Sulan, GBG-Marcus, Moi, Softlan, Seineb.

Floyd hatar att bli blöt i knävecken. På vintern hänger hon sina strumpor på mitt element.
Knatchie är lik alla män med lockigt hår.
Sulan är min res- och sovkompis. Hon är inte en mat- och sovklocka. Vi skakar rumpa ihop.
GBG-Marcus kommer från Falkenberg. Vi har ett gemensamt hat gentemot SkansenYvonne.
Softlan och jag är polare sen länge tillbaka. I sandlådan körde hon lugnt och försiktigt. Nu kör hon som en biltjuv.
Seineb tar kort i tunnelbanan.

Om det dyker upp andra i bloggen så kanske jag postar en bild på dem. Kanske.

La Familia

Jag har en familj som jag är släkt med. Det är en mamma en pappa och en storasyster

                                                          
Min mamma är en                Johanna är min roligaste         Pappa har nog en hemlig
såndär tokig frilufsare.         syster. Hon är också den         hobby. Annars tycker han
Hon blir brun lätt och            enda. Hon använder sig           om att dricka öl. Han äter
påstår att mammor               av egna ordspråk.                      säkert fläsk.
inte fiser. Det gör de.  


Mer musik, mindre prat!

Min röst är inte vad den varit. För många ciggaretter, för lite sömn och förjävlig förkylning. Käkade med de äldre ikväll och ingen hörde vad jag sa, Johanna fick översätta. Hon gjorde ett halvdant jobb som översättare. Då och då översatte hon utan att jag ens sa något. När jag satt och tuggade i min tystnad (läkeprocess) utbrast hon plötsligt saker i stil med "Amanda tycker att salladen är god!", varpå alla de äldre log mot mig och tänkte "en sådan rar tös". Johanna är nog en alldeles utmärkt översättare ändå.

Igår så skulle jag vara snäll mot halsen och rökte menthol, det blev lite bättre. Det var grymma menthol från Amerikat som grymma Jessica bjussade på. Men de tar typ 20 minuter att röka. Tur att man har så mycket fritid. Apropå det så måste jag söka jobb. Argh!


Operation: Döda Din Kropp

Imorse gick tankarna i mitt förkylda huvud i denna melodi "Ikväll ska jag vara hemma och kurera mig, inte ut och slösa pengar på att vara bakfull imorgon på jobbet och påskmiddagen hos mormor och morfar". Kort efter att jag bestämt mig för att det var ett orubbligt beslut så fick jag ett sms, poff så försvann förnuftet. Så ja, jag ska ut ikväll. Igen.

Man kan kalla mig kriminell, för jag misshandlar min kropp.


Brudkistan

Nej, det är inte en brudagrav, det är en kartong med texten AMANDA. Men vad är det i den? Jo, i min brudkista så ligger det en kastrull, handdukar, lakan, glas, tallrikar, bestick, muggar, en nötknäppare. Sådant som jag samlat på mig under åren som kan vara användbart när jag  a. blir bortgift eller b. flyttar hemifrån

Idag har jag ägnat mig åt att hämta brudkistan från källaren och sedan suttit och kikat på alla pinaler. Varför? Jo, för att jag ska b. flytta hemifrån, vilket är ganska skönt för jag har ingen lust att a. bli bortgift. Inte idag. Inte imorgon. Kanske om en vecka.

Jag kommer att vara en såndär fattiglapp nu när jag b. flyttar hemifrån, fast det är jag ganska van vid. Men jag kommer vara som en same utan bidrag. Det kommer vara jag och min ren, och jag kan inte slakta renen för då har jag varken sällskap eller renmjölk, nä jag måste dricka renmjölk hela dagarna istället och aldrig bli arg på renen för det är renen och jag från och med nu, och då måste man hålla ihop. Nu är jag en same med bidrag. En same med bidrag men utan ren.

Jag längtar efter renen.

Photoshop

I sann bloggaranda så tänkte jag att vafasiken, en såndär ascool photoshoppad profilbild måste jag ha! Nu menar jag förstås inte förstärka färger, bleka tänder och ta bort finnar, Näru! Jag klickar bara på filter så är man ju ett knapptryck från att få lite effekt på bilden. För effekt är ju vad man vill ha.
   Jag trycker på plastfilm. Jag kan inte bestämma mig för om mitt ansikte har smält in i en plastskiva eller om jag är en liten fransman som har ett väldigt speciellt sätt att röka på.
   Jag trycker på färgklickar. Vips så har jag vattenskalle och/eller en allergireaktion.
   Jag trycker på torr pensel. Mina läppar är hipp som happ puts väck. Och mina fingrar ser ut som små snoppar. Korta små dvärgsnoppar.
   Jag faller lite för mörka streck. Men det funkar inte, det här är ingen mörk blogg och det skulle inte vara passande. Fan. Jag skiter i photoshoppad profilbild.

Bloggens oskuld.

Det här är egentligen inte bloggens oskuld, den blomman blev plockad för länge sen. Men det är en sorts reinkarnation, blomman har fötts på nytt, och nu är den ljuvlig, praktfull, magnifik. Bloggen har sytt tillbaka sin mödomshinna, den har blivit given en andra chans. Den har biktat sig och nu är den som Madonna så smakfullt uttryckte sig "like a virgin". 
   Det är jag på bilden och jodå, jag är smartare än jag ser ut. Och nu är bloggens blomma plockad.


RSS 2.0